Voetreflexmassage

Holistische visie

"Ik heb een holistische visie op de mens."

Binnen de holistische visie wordt de mens gezien als eenheid van lichaam en geest. De woorden 'holisme' en 'holistisch' komen van het Griekse woord 'holos' dat 'heel' betekent.

 

Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele facetten die continue met elkaar in wisselwerking zijn.

Binnen de holistische visie wordt een klacht, symptoom of ziekte gezien als een door het lichaam gegeven signaal van verstoorde harmonie.

 

Het doel is om door middel van voetreflexmassage het lichaam weer in harmonie en balans te brengen.

Hierdoor voelt u zich na een behandeling weer ontspannen en heeft u meer energie.

 

De Chinezen passen voetmassages al duizenden jaren toe met zeer goede resultaten.

Ze gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of om, indien er klachten zijn, deze te verminderen of te verhelpen.

 

Het succes van voetreflexmassage komt door het volgende: het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, wordt weerspiegeld in de voeten. Indien er iets in een orgaan of weefsel niet in orde is openbaart zich dat in de reflexpunten.

Door middel van voetreflexmassage kan ik deze punten stimuleren en masseren en zo bijdragen aan het vermogen van het eigen lichaam om zichzelf te herstellen.